De tijdlijn van Export Partner ⋆ Export PartnerExport Partner

uw succes onze missie

  • Al meer dan 20 jaar helpt Export Partner organisaties wereldwijd in het realiseren van internationale exportambities en exponentiële groei. Samen met een ervaren export team en een opgebouwd internationaal netwerk hebben wij verschillende organisaties begeleidt in het gehele exportproces en nieuwe business gecreëerd. Dit doen wij door onze Nederlandse hands-on mentaliteit, effectieve werkwijze en bovenal expertise. Ons gemeenschappelijke doel is structurele verkoop en langdurige handelsrelaties.
  • Sinds 2012 is Export Partner trots raamcontractant van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Uit naam van RVO organiseert Export Partner handelsmissies en beursdeelname projecten om MKB-Nederland en multinationals internationaal te helpen groeien en de Nederlandse export te stimuleren.

De tijdlijn van Export Partner
73 jaar

Export Partner Logo
De man met de monsterkoffer

1951

Begin jaren 50 was, de toenmalige zuurwarenfabrikant uit Drenthe, Lambert Fokkema op reis door Kenia om zijn producten onder de aandacht te brengen. Daar ontmoette Lambert een Nederlandse handelaar in Hopjes, die een half uur voor hem een afspraak had met dezelfde inkoper. Een verspilling van tijd en geld dacht Lambert toen, wat de grondslag heeft gevormd voor de unieke exportclub: de Nederlandse Export Combinatie.

Krantenartikelen NEC

1952

Een jaar later staken 4 ondernemers de koppen bij elkaar om samen hun exportkansen te vergroten en hiermee werd de Nederlandse Export Combinatie (NEC) officieel opgericht met Prins Bernhard als ambassadeur en beschermheer van het Nederlandse bedrijfsleven. Wat ooit begon met ‘de man met de monsterkoffer’ groeide uit tot een wereldwijd fenomeen op het gebied van handelsmissies en beurzen.

Logo Nederlandse Export Combinatie

1953

Inmiddels is de NEC een stichting met meer dan 10 leden. Internationale expansie is aantrekkelijk voor bedrijven en de NEC groeit hard. Het team omvat ervaren en enthousiaste adviseurs die zelf hun sporen in het internationale bedrijfsleven hebben verdiend en zo stijgt het aantal succesvolle internationale trajecten van de NEC.

Tijdschriften NEC

1991

Minder dan 40 jaar na de oprichting van de NEC is het ledenaantal gestegen van 10 leden naar meer dan 550 leden. Via wereldreizigers worden voor bedrijven handelsreizen uitgevoerd om voor hen business partners te vinden in het buitenland en marktinformatie in te winnen. De Nederlandse export heeft zijn pieken en dalen gekend, maar de NEC heeft zijn positie in het Nederlandse bedrijfsleven inmiddels stevig verankerd.

Export Partner oud logo

2002

Een belangrijk moment vindt plaats in 2002. Na jarenlange ervaring op te hebben gedaan als mede-eigenaar van Bakkerij van Diermen, start Johan van Diermen een bedrijf gespecialiseerd in export. Dit was het begin van Export Partner. Bakkerij van Diermen had zich in de voorafgaande jaren ontpopt van lokale Spakenburgse bakkerij naar grote speler in de export van slagroomsoesjes.

Inmiddels liggen de soezen in meer dan 45 landen in de schappen. Hieruit volgt ook het doel van Export Partner: andere bedrijven helpen bij het optuigen van de internationale handel en zo de omzet in het buitenland te vergroten.

Netherlands Business Support Offices

2007

Ook de NEC heeft niet stil gezeten in de tussentijd en gaat samenwerken met de ambassade, het consulaat-generaal netwerk, Netherlands Business Support Offices (NBSO’s) en de Chambers of Commerce. Daarnaast gaat de NEC exclusief aan de slag voor de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO).

Een mooie samenwerking, want ook vandaag de dag werkt de NEC/Export Partner nog nauw samen met de RVO!

lucasbolwerk export partner

2009

Export Partner groeit! Het eerste fysieke kantoor van Export Partner wordt geopend op het Lucasbolwerk in het centrum van Utrecht. Met een team van om en nabij 5 mensen wordt gewerkt aan het uitbreiden van de business van verschillende opdrachtgevers.

2012

Het team van Export Partner groeit en zo groeit het bedrijf ook uit het bedrijfspand in Utrecht. In 2012 verhuist EP daarom naar de Spoorlaan in Bilthoven.

Tegelijkertijd breidt de NEC zijn samenwerking met de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland uit met een officieel raamcontract voor een periode van 4 jaar. Dat betekent dat de NEC in opdracht van de overheid aan de slag gaat voor verschillende internationale projecten.

 

Pand Export Partner

2015

De doenersmentaliteit van Export Partner begint een fenomeen te worden in het Nederlandse bedrijfsleven. Het team van Export Partner bestaat inmiddels uit meer dan 10 werknemers en daarom verhuisd EP naar het kantoor op de Emmalaan in Baarn, omringd door veel groen.

NEC en Export Partner

2019

In 2019 is het dan zover! De samenkomst van de NEC en Export Partner is een feit en vanaf 2019 zal de NEC onderdeel uitmaken van Export Partner. Hiermee breidt EP het dienstenpakket van o.a. business development en account management uit met handelsmissies en beurzen.

Online marketing Export Partner

2020

Over de jaren heeft het dienstenpakket van EP zich steeds verder uitgebreid. Tegenwoordig kan online marketing niet meer ontbreken bij het uitbreiden van de business en het versterken van de positie in de markt. Daarom is vanaf 2020 de online marketing afdeling van Export Partner in het leven geroepen.

Daarnaast haalt de NEC voor de 3e keer op rij het raamcontract van de RVO binnen om handelsmissies en beurzen uit te voeren in opdracht van de overheid.

2021

Internationaal groeien begint bij Export Partner en dan kunnen kantoren in het buitenland natuurlijk niet ontbreken in de internationale ambities van Export Partner zelf. Met de opening van onze kantoren in Duitsland, China en Japan gaat Export Partner zelf ook volledig internationaal.

sinds 1950