uw succes onze missie

  • Als Nederlands’ grootste exportadviesbureau staat Export Partner al sinds 2002 klaar voor bedrijven die internationaal willen groeien. Van business development tot handelsmissie en van marktonderzoek tot online marketing: met alle expertises in huis is Export Partner jouw partner in internationaal ondernemen.
  • We staan bekend om onze handen-uit-de-mouwen mentaliteit. Want exportsucces draait om strategie, om het bouwen aan langetermijnrelaties, maar ook en vooral om doen. De wereld is ons speelveld en onze aanpak is universeel. Toch bekijken we elk nieuw project met een frisse blik en werken we altijd op maat. Want geen bedrijf is hetzelfde. Geen markt is gelijk. En elk product heeft zijn eigen unieke potentie.
  • De Nederlandse Export Combinatie was de drijvende kracht achter ‘Nederland Exportland’ en organiseerde al in de jaren ’50 de eerste handelsreizen.

De tijdlijn van Export Partner
70 jaar

Export Partner Logo

2021

Met de opening van onze kantoren in Duitsland, China en Japan gaat Export Partner zelf ook internationaal.

Online marketing- Export Partner- Onze online marketing diensten

2020

Onze online marketingafdeling is een feit.
De NEC wint voor de 3e keer op rij het raamcontract van de RVO om handelsmissies en beurzen uit te voeren.

2019

Export Partner lijft de NEC in en breidt het dienstenpakket uit met handelsmissies en beurzen.

Stand The Netherlands pavilion Export Partner

2016

De NEC is voor de komende 4 jaar wederom de partner van de RVO op het gebied van internationale handelsmissies en beurzen.

2015

Het team van Export Partner groeit hard door en verhuist naar een groter kantoor op de Emmalaan in Baarn waar we vandaag de dag nog steeds gevestigd zijn.

2012

Export Partner groeit uit z’n jas en verhuist naar de Spoorlaan in Bilthoven.
De NEC haalt officieel het raamcontract met de RVO binnen voor een periode van 4 jaar.

lucasbolwerk export partner

2009

Opening eerste kantoor van Export Partner op het Lucasbolwerk in het centrum van Utrecht.

Netherlands Business Support Offices

2007

De NEC gaat samenwerken met het ambassade- en consulaat-generaal netwerk, Netherlands Business Support Offices (NBSO’s), Chambers of Commerce en exclusief voor de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland.

Export Partner oud logo

2002

Na jarenlange ervaring te hebben opgedaan als mede-eigenaar van Bakkerij van Diermen gaat Johan van Diermen van start met Export Partner. Het doel: andere bedrijven helpen bij het optuigen van de internationale handel.

Tijdschriften NEC

1991

Begon de stichting met een stuk of tien leden, in 1991 telde de NEC al ruim 550 leden. Via wereldreizigers werden voor de aangesloten bedrijven handelsreizen uitgevoerd om voor hen agenten, importeurs en distributeurs te vinden en marktinformatie in te winnen.

nec

1953

Het ledenaantal van de stichting ligt reeds boven de 10. Internationale expansie is aantrekkelijk voor bedrijven.

Krantenartikelen NEC

1952

4 Ondernemers staken de koppen bij elkaar om samen hun exportkansen te vergroten. De Nederlandse Export Combinatie (NEC) werd opgericht. Met Prins Bernhard als ambassadeur en beschermheer van het Nederlandse bedrijfsleven. Wat ooit begon met de man met de monsterkoffer is uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen op het gebied van handelsmissies en beurzen.

De man met de monsterkoffer

1951

Begin jaren 50 was de toenmalige zuurwarenfabrikant uit Drenthe, Lambert Fokkema op reis door Kenia om zijn producten onder de aandacht te brengen. Daar ontmoette Lambert een Nederlandse handelaar in Hopjes, die een half uur voor hem een afspraak had met dezelfde inkoper. Een verspilling van tijd en geld dacht Lambert toen, wat de grondslag heeft gevormd voor een unieke exportclub als de Nederlandse Export Combinatie.

since 1950