Handelsmissies - Nieuwe markt ontdekken - Export Partner

Handelsmissies

SAMEN DE WERELD ONTDEKKEN

Kennis en inspiratie opdoen over een specifieke markt zoals China, Chili, Berlijn of Senegal? Op hoog niveau netwerken met andere deelnemende topbedrijven, leveranciers, agenten, distributeurs, potentiële klanten of overheden?

Export Partner Trade Missions (voorheen de Nederlandse Export Combinatie) organiseert elk jaar verschillende trendtours en inkomende en uitgaande handelsmissies die allemaal zijn gericht op het openen van nieuwe deuren voor uw organisatie.

Afrikaanse vrouw in een bloemenkwekerij (DGGF)

KWALITEIT VOOROP

Export Partner is al sinds 2012 officieel raamcontractant van de RVO. Voor de opzet en organisatie werken we dan ook nauw samen met de Nederlandse overheid, de Nederlandse topsectoren, brancheorganisaties, lokale overheden, buitenlandse overheden en ambassades. Dankzij deze hoogwaardige partners, onze jarenlange ervaring en ons onbetaalbare netwerk wordt de kwaliteit van de deelnemers, het programma en de matchmaking vooraf en tijdens de reis gewaarborgd.

In 2020 ging de Nederlandse Export Combinatie op in Export Partner. De NEC was de drijvende kracht achter ‘Nederland Exportland’ en organiseerde al in de jaren ’50 de eerste handelsreizen. 

SAMEN DE WERELD ONTDEKKEN

Als Export Partner verbinden wij het Nederlandse MKB met relevante internationale relaties. Tijdens de handelsmissies krijgen de partijen de kans om elkaar te leren kennen en van elkaar te leren. Met de COVID-19 maatregelen is het niet mogelijk (geweest) om te reizen en daardoor ook niet om de handelsreizen te organiseren. Echter, wij geloven erin dat digitaal contact met elkaar houden nog altijd beter is dan helemaal geen contact. Zo zijn er digitale handelsmissies ontstaan die wij organiseren; van digitale matchmaking tot aan een volledige meerdaagse digitale missie.

 

Tijdens een digitale missie wordt er net zoals bij een gewone missie een programma opgesteld gebaseerd op de intakes van de delegatie. Het voordeel bij een digitale missie is dat er meer partijen kunnen deelnemen aan de sessies omdat er geen limiet aan ruimte, vervoer e.d. van toepassing zijn. De sessies worden zo interactief mogelijk gehouden door bijvoorbeeld meerdere bedrijven te laten participeren in groepsdiscussies. Doormiddel van online tools is het ook mogelijk de 1 op 1 gesprekken te organiseren. Deelnemers spreken in een privé omgeving met de voor hun geselecteerde match. Digitale missies worden over het algemeen als positief ervaren ondanks deze de fysieke missies niet volledig kunnen vervangen.