Export
Insights

Wat is mijn exportpotentie?

Van bedrijven krijgen wij de vraag hoe ze de potentie van hun productassortiment in het buitenland inzichtelijk kunnen krijgen. Bij Export Partner hebben we al diverse opdrachten uitgevoerd voor onze klanten waarbij we in een tijdsbestek van slechts drie maanden de initiële potentie hebben kunnen achterhalen. Om de exportpotentie te achterhalen zijn de volgende 2 stappen van belang:

  • Store checks.

Allereerst stellen we een lijst samen van winkels die we willen bezoeken in de doellanden. Hierbij is een strakke planning van belang om zoveel mogelijk te halen uit de bezoeken. Ons doel is inzicht te krijgen in “bij wie ligt er wat en waartegen” (prijzen, verpakkingen, ingrediënten en positionering van gelijksoortige producten). Én we nemen concurrerende producten uit de winkels mee ter beoordeling. Aan de hand hiervan bepalen we per potentiële klant initieel waar de kansen en mogelijkheden liggen.

  • Voorstellen aan de potentiële afnemers.

De echte feedback komt natuurlijk niet uit de winkel maar van de potentiële klant zelf! Eenmaal startklaar met de benodigde sales pitch en export documentatie, worden uw producten met klant specifieke proposities (op basis van de store check) geïntroduceerd. Hierin gissen we niet maar vragen we “gewoon” naar wat men van de producten vindt en we eventueel moeten doen om aan tafel te komen.

Omdat we ons hebben verdiept in de klant (store checks), een business case maken waarom uw assortiment interessant is en om eerlijke feedback vragen, lukt het ons om snel inzichtelijk te maken wat de interesse is, waar en bij wie de kansen liggen en wat de potentie en timing van de potentiele klant is. Nu nog opvolgen, opvolgen en volhouden! Ook interesse om te weten wat uw potentie in het buitenland is? Bel of mail ons voor een vrijblijvende afspraak!

Patrick Braster
CCO Export Partner