Export
Insights

Update: Export opstart met de RVO

Export Subsidie RVOIn januari hebben we jullie verteld dat wij geaccrediteerd zijn door het RVO (Rijksdienst Ondernemend Nederland) om export-coaching-trajecten te mogen uitvoeren. Met dit traject maken we bedrijven in 3 stappen export klaar om buiten de grenzen te kunnen treden. Dit is een kosteloos traject, gesubsidieerd door het RVO.

We zijn ondertussen 9 maanden verder en we hebben meerdere export-coaching-trajecten succesvol afgerond. De bedrijven die hiervoor gekozen hebben zijn allemaal mooie bedrijven met een gezonde portie ambitie en lef om over de grenzen te willen kijken. Dit zijn overigens niet alleen “export starters”, maar ook bedrijven die al over de grenzen zijn getreden en onbekende markten willen verkennen.

Het is prachtig dat deze bedrijven ook echt doorpakken met het advies en actieplan wat we ze hebben gegeven. Een plan waar ze ook daadwerkelijk wat mee kunnen. De energie en het enthousiasme die hierbij vrijkomt is geweldig om te zien. Voor de een is het een spiegel die voorgehouden wordt. Voor de ander een realiteits-check over wat er intern nog gesleuteld moet worden om naar buiten te treden. De grootste uitdaging voor de meeste bedrijven is het vrijmaken van tijd om die buitenlandse stappen ook daadwerkelijk te maken. Export is nu eenmaal geen korte termijn strategie. Het vergt aandacht en tijd voor de lange termijn. Als Export Partner weten we dat maar al te goed. Een aantal van deze bedrijven heeft ons dan ook in de arm genomen voor vervolgtrajecten om onze expertise verder in te kunnen zetten om samen verdere stappen te ondernemen naar structurele export.

Ook de stap naar export wagen? Er zijn nog export-coaching-vouchers beschikbaar! Dus meld je vandaag nog bij ons aan!

Patrick Braster
CCO Export Partner