Hoe gaan we van start? ⋆ Export PartnerExport Partner

Hoe gaan we van start?

Het buitenland lonkt; jouw droom om internationaal actief te zijn komt dichterbij. Welk land biedt kansen voor jouw bedrijf? Maar vooral welke aanpak kies ik? Onze samenwerking start hier!

 

Nadat we geproost hebben op onze samenwerking trappen we af met jullie het hemd van het lijf te vragen, om zo heel goed te begrijpen wie jullie zijn. Hoe hebben jullie het succes kunnen bouwen in Nederland? Zijn er al stappen gezet richting het buitenland en waarom is dat wel of niet gelukt? Is jullie productiecapaciteit voldoende om een nieuwe grote klant te kunnen voorzien? Stel je voor dat Edeka ‘JA!’ zou zeggen tegen jouw product, dan is één van de 7 regio’s al groter in aantal supermarkten dan geheel Albert Heijn. De uitwerking van dit vraaggesprek vormt het eerste gedeelte van het Export Plan.

 

Vervolgens starten we met een marktonderzoek. Vragen als ‘hoe ziet de markt eruit?’, ‘welke concurrentie is er actief?’ en ‘wat is het prijsniveau?’ worden hierin beantwoord. Onderdeel van dit onderzoek is ook dat we een dag het veld in gaan om storechecks te doen. Dit geeft vaak belangrijke informatie om je prijsstrategie te bepalen. Storechecks zijn altijd goed om te doen; we zijn samen een dag op pad en leren elkaar zo goed kennen. De omringende landen zijn goed te bereiken in een dag en verschillende retailers liggen dan in de periferie. Je ziet veel, doet inspiratie op en vormt een goed beeld van de markt. Let wel op met foto’s maken, want dat wordt niet overal gewaardeerd. En voordat je in het Frans aangesproken wordt met “vous n’êtes pas autorisé à prendre des photos ici!” kun je maar beter voorzichtig zijn!

Tot slot is de laatste stap richting de sales executie de voorbereiding van de salespitch. Met een Engelse pitch hoef je niet aan te komen bij Duitse of Franse geïnteresseerden. Wij helpen uiteraard om dit in de juiste taal te zetten en zorgen ervoor dat de leadlijst compleet is. En dan kunnen we van start! Wij leggen de eerste klantcontacten vanuit jullie naam en leggen hierbij de focus op het maken van afspraken met potentiële klanten. Hier begint de droom echt te leven, jouw product is onderweg naar internationale schappen….:De internationale tour is begonnen!