Go-To-Market ⋆ Export PartnerExport Partner

Go-To-Market

Een nieuwe markt betreden zonder risico’s

Veel ondernemers vinden de stap naar het buitenland om te groeien te uitdagend of teveel risico’s met zich meebrengen. Begrijpelijk natuurlijk, er komt veel bij kijken. Welke marktstrategie is het beste geschikt? Heeft mijn product of dienst wel kans van slagen? Via welke kanalen kan ik mijn product distribueren en welke prijs moet ik hanteren?

”Een Go-To-Market Strategie is een strategisch plan dat de stappen beschrijft die nodig zijn om ervoor te zorgen dat jouw product of dienst slaagt in een nieuwe markt.”

In samenwerking met een partner in Duitsland bieden wij een Go-To-Market Strategie as a service aan. Zo kan jij als ondernemer op een laagdrempelige manier de potentie van jouw product of dienst peilen in een nieuwe markt; een soort test om kijken wat de kans van slagen is. Het is in feite een gedetailleerd marketingplan, specifiek op een product of dienst gericht. Dit plan behoort zo uitgebreid mogelijk te zijn, maar wel flexibel genoeg om tussentijds bij te sturen na feedback.

De Go-To-Market-Strategie beschrijft de ‘Why’ van het te lanceren product of dienst, wie de koper is en hoe wij de consument kunnen blijven engagen om het te kopen. Daarnaast biedt het de mogelijkheid alle uitdagingen in te zien zodat jij de doelgroep een nog betere ervaring kan geven en vertrouwen op kan bouwen.

Ben je benieuwd naar de potentie van jouw product of dienst in een ander land of wil je een oriëntatie? Plan een kennismakingsgesprek door te mailen naar [email protected] | +31 (0)30 – 293 64 75.