De impact van Apple op Online Advertisment ⋆ Export PartnerExport Partner

De impact van Apple op Online Advertisment

Even terug naar begin dit jaar,

Apple CEO Tim Cook heeft de knoop doorgehakt. Vanaf nu mogen gebruikers zelf beslissen over de data die zij produceren met behulp van het App Tracking Transparecy framework. Hierbij kunnen Apple-gebruikers aangeven of bedrijven (zoals Facebook) de Customer Journey* mogen volgen. Wanneer zij besluiten om niet gevolgd te worden, gaan veel gegevens verloren. Marketeers kunnen niet meer bekijken welke advertenties presteren en welke aangepast moeten worden. Terwijl gebruikers wel tevreden kunnen zijn over de gekochte producten. Daarnaast is het goed om te weten dat dit niet alleen geldt voor Facebook, maar ook voor Tiktok-, LinkedIn-, Instagram- en Snapchat Advertising. Het Online Advertisment vak gaat er compleet anders uitzien.

Welke gevolgen heeft dit voor mijn organisatie?

Lichtelijk geschrokken? No stress, deze ontwikkeling maakt het (online) marketing vak juist interessant. Grote ontwikkelingen creëren namelijk kansen. Dit zijn dé momenten om je te onderscheiden als bedrijf. Veel ondernemers nemen helaas niet de tijd om zich te verdiepen in trends en ontwikkelingen, voornaamste reden: te weinig tijd. Wij van Export Partner kunnen hierbij helpen. Onze Online Marketing specialisten zijn dagelijks in de weer met veranderingen rondom Online Advertisment. Niet voor niets weten zij hoe jouw advertenties alsnog kunnen scoren op de verschillende Social media kanalen.

Benieuwd naar de mogelijkheden die wij te bieden hebben? Neem gerust telefonisch contact met ons op of mail naar [email protected]

*Ieder contactmoment die de klant heeft gehad met een bedrijf voordat ze een (herhalings) aankoop realiseren.