Export Partner Marktleider na overname NEC

PERSBERICHT
Baarn, 02-09-2019

EXPORT PARTNER NA OVERNAME NEC MARKTLEIDER IN EXPORTADVIES.
Export Partner heeft met ingang van 2 september 2019 de activiteiten van branchegenoot Nederlandse Export Combinatie overgenomen. Met de overname van NEC is Export Partner nu marktleider in exportadvies.

Persbericht-ExportPartner Marktleider – EPV2

Johan van Diermen, oprichter van Export Partner: “We zijn enorm verheugd met de toevoeging van de Nederlandse Export Combinatie aan de Export Partner groep. Geen enkele andere organisatie heeft door de jaren heen zoveel bijgedragen aan het succes van Nederland Exportland. De specifieke expertise van NEC in collectief zakendoen in het buitenland vormt een prachtige aanvulling op ons dienstenpakket.”

Joost van Dam, verkopend eigenaar en directeur van NEC: “Ik zocht en vond in Export Partner letterlijk en figuurlijk een sterke partner voor de toekomst. NEC heeft de afgelopen 67 jaar een unieke positie verworven en een hoge mate van kennis opgebouwd. Kennis die we graag willen delen. Daarbij sluit het tomeloze ondernemerschap van Export Partner naadloos aan op onze eigen bedrijfscultuur. Door onze krachten te bundelen kunnen we nog meer betekenen voor Nederlandse bedrijven die willen internationaliseren.”

NEC blijft onder leiding van huidig directeur Joost van Dam zelfstandig opereren onder dezelfde naam. Van Diermen: “Never change a winning team. Daarbij geniet NEC in zowel binnen- als buitenland een grote reputatie. Onze klanten profiteren direct van de ervaring en activiteiten van NEC zoals deelname aan handelsmissies en Holland paviljoens.” Met de overname bouwt Export Partner de positie in de branche verder uit. Het aantal medewerkers van de Baarnse groep groeit naar 23, waarmee Export Partner nu marktleider is in de branche.

Over NEC De Nederlandse Export Combinatie, gevestigd te Amersfoort en opgericht in 1952 organiseert collectieve activiteiten als handelsmissies, beursdeelnames, Holland paviljoens en bijeenkomsten om de internationale handel van Nederlandse bedrijven te stimuleren. De NEC organiseert deze collectieve activiteiten vaak in samenwerking met Ministeries, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), ambassades, lokale partners en brancheorganisaties. De stichting werd in 2006 verzelfstandigd onder leiding van huidig directeur en verkopend eigenaar Joost van Dam.
Over Export Partner

Export Partner wil een baken voor export zijn en ondersteunt sinds 2000 een breed scala aan opdrachtgevers bij de realisatie van structurele exportomzet. Naast export acquisitie en internationale hands on new business development, strategie, coaching en export personeelswerving, biedt Export Partner sinds dit jaar ook de post-HBO opleiding Exportmanagement.

Voor meer informatie en hoge resolutie beeldmateriaal Masja Spijkstra (Export Partner) • 030-2936475 • masja@exportpartner.nlexportpartner.nlnec.nl