Christmas countdown!

Terwijl hier de zomer nog moet beginnen en alles volop in bloei staat zijn de meeste retailers momenteel al volop bezig met het bepalen van hun komend kerst assortiment, ondanks de roerige onzekere corona tijden. Business gaat door.

Een enkeling heeft dit kerst assortiment zelfs al bepaald terwijl anderen hier de komende maanden de laatste hand aan leggen.

Op welke moment kijkt een retailer dan naar het kerstassortiment?

Dit is echt per retailer verschillend en hangt erg van de retailer af waarmee je in gesprek bent. Zo kan dit ook per land weer verschillen.

Gezien de huidige “Corona” omstandigheden in de wereld kan het zelfs zo zijn dat de inkopers “out of the box” denken, en zelfs ook andere producten dan “normaal” in hun kerst assortiment overwegen op te nemen. Dit biedt dus ook weer nieuwe kansen! Gezien het huidige Covid-19 landschap is ook het consumentengedrag flink aan het veranderen en is de kans aannemelijk dat inkopers meer open staan voor andere ideeën en producten tijdens de kerstperiode. Hun huidige category management is inmiddels namelijk ook blijvend veranderd door de huidige omstandigheden.

Om een voorbeeld te geven dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met je assortiment aan te bieden voor kerst; hebben wij wel eens voor een aantal van onze klanten deals gesloten op een beurs, in het begin van het jaar.
Je kunt dus niet vroeg genoeg in het jaar beginnen om jezelf alvast op de kaart te zetten bij de retailers waar jij graag met kerst met je producten in het schap wilt liggen. Ook zijn er steeds meer retailers die zich actiematig proberen te onderscheiden met seizoen en/of nieuwe innovatieve producten, welke niet bij de concurrent te vinden zijn. Ook de grote discounters zoals een Aldi en Lidl zetten steeds meer in op seizoensmatige acties zowel op nationaal als op internationaal niveau. Het Verenigd Koninkrijk spant de kroon met kerst! De “Big Four” proberen elkaar elk jaar weer af te troeven met hun kerstacties. Op zich niet vreemd voor een land wat de hoogste retail kerstomzet heeft in heel Europa en op die manier de consument voor zich probeert te winnen.

Wil je ook met de kerst extra omzet genereren?

Houdt dan rekening met het volgende:

  • Timing: de meeste retailers hebben in en rond de zomer het kerstassortiment al grotendeels bepaald, dus wees op tijd met je concepten en voorstellen en zorg dat deze presentabel zijn in het eerste kwartaal van het jaar.
  • Doe je huiswerk – Storecheck – : bezoek je potentiele retailer(s) rond de kerst periode om een goed beeld te krijgen welke producten er daadwerkelijk in de schappen liggen en tegen welke prijzen. Dit kan je inspireren voor nieuwe eigen concepten. Vraag eens aan een filiaalmanager of afdelingsmanager welke producten goed roteren en welke niet en wat is hier de reden voor.
  • Planning: start ruim van te voren met een strakke planning van design opmaak, bestellen van verpakkingen, productie, marketing, tot aan de logistiek van de uiteindelijke leveringen. Retailers willen de producten vroegtijdig op de DC’s hebben liggen om voor de kerst ruim op tijd alles in de winkels te hebben, zodat ze geen sales mislopen.
  • Feedback: check altijd bij de retailer hoe kerstacties gelopen hebben en welke thema’s ze overwegen voor het komende seizoen. Indien een/je kerstactie succesvol was dan hangt herhaling in de lucht. Mogelijk heb je dan met een paar kleine aanpassingen en het feit dat je al leverancier bent een streepje voor waardoor je alweer halverwege bent voor de volgende kerstomzet!

En zijn kerst en oud en nieuw achter de rug? Dan gaat men in het nieuwe jaar over het algemeen weer massaal “gezond” en bewuster leven. Ook de periode na de feestdagen biedt dus ook weer nieuwe kansen voor ondernemers! Ook hier kan je niet vroeg genoeg bij zijn.

Joyeux Noël d’avance!

-Chantal-