Subsidies ⋆ Export PartnerExport Partner

Subsidies

Support International Business -vouchers

De Nederlandse overheid stimuleert export en heeft daarom verschillende subsidies beschikbaar gesteld in de vorm van internationaliseringsvouchers. Deze vouchers kunnen worden ingezet bij het opstarten en realiseren van jouw exportambities. Wij vragen de vouchers samen met u aan.
In de praktijk betekent het een flinke tegemoetkoming in de investeringen die nodig zijn voor de internationalisering van je bedrijf. Bekijk de video van de RVO voor meer informatie over hoe een voucher kan worden ingezet.

De verschillende Support International Business-vouchers (SIB) van de RVO zijn:

SIB Coaching 

Wij geven je handvatten om te kunnen starten met zakendoen in het buitenland. Samen onderzoeken we de mogelijkheden en risico’s in het buitenland om tot een actieplan voor een internationaliseringsstrategie voor jouw organisatie te komen. Deze dienst is geheel kosteloos en betreft een waarde van € 2.500.

SIB Kennis & vaardigheden

Deze voucher kan onder andere worden ingezet ten behoeve van marktonderzoek waaronder zakencultuur, wet- en regelgeving, concurrentieanalyse en marketinganalyse. Vergoeding tot 50% van de kosten met een max van € 2.500.

SIB Marktentree 

Met onze hulp introduceren wij jouw bedrijf en producten bij potentiële buitenlandse partners en verzorgen de nodige opvolging bij jouw potentiële klanten. Vergoeding tot 50% van de kosten met een max van € 2.500.

SIB Beurs & Missie 

Deze voucher is bestemd voor deelname aan een handelsmissie of beursinzending in het buitenland. De voucher is goed voor 50% van de deelnameprijs tot max. € 1.500 voor een handelsmissie en € 2.500 voor een collectieve beursinzending.

SIB Alternatieve markten

Advies krijgen van een expert voor de optimalisatie van jouw logistieke processen of internationale productie. Daarnaast kun je hulp krijgen voor het organiseren van jouw financiën of procesbeheer op afstand en alternatieve afzetmarkten. Vergoeding tot 80% van de kosten met een max van €2.500.