Subsidies

Starter in Business-vouchers

De Nederlandse overheid stimuleert export en heeft daarom verschillende subsidies beschikbaar gesteld in de vorm van internationaliseringsvouchers. Deze vouchers kunnen worden ingezet bij het opstarten en realiseren van jouw exportambities. In de praktijk betekent het een flinke tegemoetkoming in de investeringen die nodig zijn voor de internationalisering van je bedrijf. Bekijk de video van de RVO voor meer informatie over hoe een voucher kan worden ingezet.

De verschillende Starter in Business-vouchers (SIB) van de RVO zijn:

Coaching voucher

Wij geven je handvatten om te kunnen starten met zakendoen in het buitenland. Samen onderzoeken we de mogelijkheden en risico’s in het buitenland om tot een actieplan voor een internationaliseringsstrategie voor jouw organisatie te komen. Deze dienst is geheel kosteloos en betreft een waarde van € 2.500.

Kennis voucher

Deze voucher kan onder andere worden ingezet ten behoeve van marktonderzoek waaronder zakencultuur, wet- en regelgeving, concurrentieanalyse en marketinganalyse. Vergoeding tot 50% van de kosten met een max van € 2.500.

Marktentree voucher

Met onze hulp introduceren wij jouw bedrijf en producten bij potentiële buitenlandse partners en verzorgen de nodige opvolging bij jouw potentiële klanten. Vergoeding tot 50% van de kosten met een max van € 2.500.

Missie voucher

Deze voucher is bestemd voor deelname aan een handelsmissie of beursinzending in het buitenland. De voucher is goed voor 50% van de deelnameprijs tot max. € 1.500 voor een handelsmissie en € 2.500 voor een collectieve beursinzending.

Brexit & Covid vouchers

Naast deze SIB vouchers zijn er ook vouchers beschikbaar met betrekking tot Brexit en COVID.

Brexit voucher

Doe je zaken met het Verenigd Koninkrijk en blijkt dat jouw onderneming te maken krijgt met de gevolgen van Brexit? Met de Brexitvoucher krijg je subsidie voor advies over alternatieve markten of de concrete gevolgen van Brexit voor jouw onderneming. Vergoeding tot 50% van de kosten met een max van € 2.500.

Kick-start voucher

Bedoeld voor bedrijven die in het buitenland geraakt zijn door de Corona crisis. Zo kunnen wij jouw bedrijf helpen o.a. met het (onder)zoeken naar alternatieve afzetkanalen of bijvoorbeeld het opstellen van een nieuw sales/marketing plan om marktpositie te herstellen. Vergoeding tot 80% van de kosten met een max van € 2.500.