Marktonderzoek ⋆ Export PartnerExport Partner

Marktonderzoek

DE BESTE VOORBEREIDING IS ONDERZOEK

  • Waar liggen in China de kansen voor de Europese zuivelindustrie?
  • Wat zijn de trends in Spanje die het komende decennium bepalend zijn voor een visverwerker?
  • Welke concurrenten en kanalen in Zuid-Amerika zijn relevant voor de bloemenbranche?

Kennis is macht, zeker nu de wereld steeds sneller verandert. Export Partner verzorgt gedegen marktonderzoek voor bedrijven, brancheorganisaties en overheidsinstanties zoals ambassades en de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend NL). Marktonderzoek is van groot belang voor internationaal georiënteerde organisaties. De gemiddelde Duitser denkt namelijk heel anders dan de gemiddelde Nederlander, dat geldt ook voor een Spanjaard, Fransman etc. 

Relevante bronnen levert CONCREET EINDADVIES

Het wezenlijk doorgronden van een markt ligt ten grondslag aan alle activiteiten van Export Partner: zonder gedegen marktonderzoek geen exportsucces.

Onze systematische onderzoeksmethode is gebaseerd op een scala aan bronnen zoals wetenschappelijke onderzoeken, demografische trends, culturele factoren, marktcijfers en onderzoek op locatie. Een storecheck geeft voldoende inzicht om goed voorbereid aan de slag te gaan. Ook de inzichten van ons lokale netwerk en onze eigen marktkennis worden meegenomen. Uiteindelijk wordt een kwalitatief marktrapport opgeleverd over bepaalde markten of regio’s waar opvolging aan gegeven kan worden.