Diensten

Export Opleiding & Coaching

Zijn uw huidige sales professionals nog niet helemaal exportproof? En wilt u zelfstandig een lange-termijn exportvisie en -strategie ontwikkelen zodat uw organisatie aan de slag kan met een exportmarktbewerkingsplan voor optimaal sales resultaat? Met de post-hbo opleiding Export Marketing Management® krijgt u training en coaching op exportmanagement niveau, toegespitst op uw organisatie en de exportvraagstukken die er leven. Hiermee krijgt uw organisatie grip en sturing op haar export.

Met 20 jaar ervaring in export heeft Export Partner veel expertise opgedaan en deelt zij actief haar state-of-the-art kennis bij opdrachtgevers. In samenwerking met E&M verzilvert Export Partner deze kennis in de post-HBO opleiding Export Marketing Management® waardoor het opdrachtgevers mogelijk wordt gemaakt om zelfstandig exportvraagstukken op te pakken om zodoende commercieel succes te realiseren. De opleiding duurt ongeveer 12 maanden en bestaat uit:

 • Voor wie? Professionals in export, verantwoordelijk voor exportstrategie, -resultaten en international sales, zoals Export- en Areamanagers, Internationale sales en business development managers. HBO werk- en denkniveau gewenst.
 • Doel deelnemer: Concrete kennis en kunde voor exportprestatie optimalisatie met erkende deskundigheid middels diploma (post-HBO accreditatie) en titel Qualified Exportmanager.
 • Doel bedrijf: Door gekwalificeerde medewerkers, een opgestelde exportstrategie waarmee buitenlandse marktposities worden verstevigd en financiële en doelen worden gerealiseerd.
 • Waarom: Lange-termijn exportstrategie voor organisatiesturing en marktbenadering in combinatie met een concreet en resultaatgericht export marktbewerkingsplan resultaat.
 • Aanpak: Opstellen van een Exportplan als blauwdruk voor exportactiviteiten op zowel strategisch als operationeel niveau. Kennisverrijking, ervaringsuitwisseling en coaching.
 • Het Programma: een doorlooptijd van 6 tot 12 maanden met daarin:
  • 4 plenaire master class modules, bestaande uit theorie en praktijk, van elk 2,5 uur (15:00-17:30 + 18:00-21:00) met gastsprekers uit diverse internationale werkgebieden. Het programma biedt daarnaast nog 4 individuele + 2 in-company coaching- en begeleidingssessies inclusief begeleiding op afstand (telefonisch en via skype) door ervaren exportprofessionals* (*niet van toepassing op losse master class modules, zie programma)
 • Inhoud Programma: 4 plenaire master class modules met theorie en praktijk, inclusief gastsprekers.
  • Master class module 1: Export Audit
  • Master class module 2: Export doellanden
  • Master class module 3: Export markt entreestrategie
  • Master class module 4: Export Beleidsplan
 • Progamma mogelijkheden: u kunt ervoor kiezen om de plenaire master class modules individueel te volgen in plaats van het hele programma. Indien u het volledige volgt, heeft u de keuze om dit met of zonder schriftelijk en mondeling examen te doen. Het schriftelijk en mondelinge examen bestaat uit het schrijven en mondeling ‘verdedigen’ van een exportplan voor uw organisatie.
 • Het Diploma: bij het afleggen van het volledige programma, inclusief het schrijven van een exportplan en succesvol afronden examen, volgt het officieel CPION/Nuffic internationaal erkend post-HBO diploma en beroepsgroeptitel Qualified Export Manager. Indien u kiest voor het programma zonder schriftelijk en mondeling examen, dan ontvangt u een getuigschrift als bewijs van deelname.
 • Kosten: de kosten voor het volledige programma en examen bedragen € 4950,-. Zonder examen zijn de kosten € 3450,-. Losse master class modules kosten € 995,-. Prijzen zijn exclusief BTW, per deelnemer en inclusief studiemateriaal en een cursus vademecum.
 • Start: het programma start 2 keer per jaar, in juni en in januari.

Direct inschrijven? Download hier de leaflet en het Aanmeldingsformulier Export Marketing Management 2019 EMEP. Het inschrijfformulier is ook te vinden op de site van E&M

Meer weten, kijk voor de volledigheid op E&M of neem contact met ons op.