Diensten

Export Acquisitie

Heeft u als organisatie de ambitie om te exporteren, maar weet u niet goed hoe? Droomt u ervan om buiten Nederland te groeien maar beschikt u niet over de juiste kennis en kunde op het gebied van internationaal ondernemen? Ontbreekt het aan tijd om export structureel aandacht te geven? Wilt u nog geen lange termijn investering doen maar eerst ‘flexibel’ aftasten of uw product in het buitenland überhaupt kans van slagen en potentie heeft? Dan bent u bij Export Partner aan het juiste adres en voegen wij met ons netwerk, ervaring, kennis & kunde, structurele aandacht en verschillende samenwerkingsvormen en -looptijden waarde toe aan uw exportambities.

Export Partner gelooft in duurzame samenwerking: wij bouwen uit naam van onze opdrachtgevers aan uw nieuwe buitenlandse klanten. Hierin nemen wij het gehele commerciële exportwerk uit handen, zodat uw business door kan gaan. Door onze internationale saleservaring en opgebouwde marktkennis hebben wij toegang tot een relatienetwerk van meer dan 5.000 bedrijven wereldwijd. Wij geloven in teamwork. Naast een eindverantwoordelijke export manager richt ons team zich op het ‘hands-on’ realiseren van uw exportdoelstellingen. Het team bestaat uit ervaren export managers, met een doenersmentaliteit en strategisch inzicht, en de kunde die nodig is om zaken te doen met buitenlandse handelspartners. Onze manier van werken borgt de continuïteit voor de gestelde exportdoelen, biedt flexibiliteit door onze gebundelde expertise en heeft zich voor meer dan 100 klanten haar effect bewezen. Export pakken wij gestructureerd en volgens onderstaande modules aan. Indien sommige modules al zijn doorlopen of de benodigde input is reeds voorhanden, dan kunnen we versnellen en concreet tot actie overgaan.

  • Module 1: Export Challenge
    Heeft u nog geen export kennis en ervaring of exporteert u al jaren maar zijn sommige klanten of landen nog steeds ‘ver’ weg? Wij maken een blauwdruk van de onderneming, behoeftes en we maken inzichtelijk wat u allemaal te wachten en te doen staat. Zodoende krijgt u snel inzicht in de exportuitdaging en komt export een flinke stap dichterbij. Denk hierbij aan het helder in kaart brengen waar uw onderneming goed in is. Waar zitten de bottlenecks? Wat wilt u bereiken? Welke landen bieden kansen en welke culturele kenmerken kan ik verwachten? Wat zijn voorbeelden van uw potentiële klanten? En, welke stappen moet ik nu nemen?
  • Module 2: Export Plan
    Eerst denken, dan doen. Echter, u vindt het lastig om uw visie te benoemen en om te zetten in een praktisch uitvoerbaar plan met een heldere strategie, aanpak en focus. Immers, een helder exportplan geeft focus en vergroot de kans op succes. Geen punt, wij maken uw route to market plan. Geen lange rapporten maar een pragmatisch plan waarin gekozen wordt voor landen, verkoopkanalen, producten, potentiële klanten en de entreestrategie. Uiteraard bevat een plan ook een export kostenbegroting.
  • Module 3: Export Sales Executie
    Dit is waar het allemaal om draait, contact met de potentiële klanten om met hen aan tafel tot zaken te komen. Na de laatste voorbereidingen, waarin we onder andere uw documentatie (bedrijfspresentatie, assortimentslijst, etc.) in de juiste taal gieten en de punten op de ‘i’ zetten van de sales pitch, richten we ons op acquisitie en doen we er alles aan om ze als klant binnen te halen; van het eerste telefonische contact, tot het verzorgen van sampling, maken van offertes, bezoeken van de klant en het onderhandelen van de deal. Uiteraard met structurele tussentijdse opvolging, opvolging en nog eens opvolging.

Eenmaal de eerste buitenlandse klanten binnen, dan moet de nieuwe klant worden opgestart en zullen de eerste orders moeten worden begeleid. Met onze Export Accountmanagement dienst verzorgen we het volledige beheer met focus op ‘voller maken’ en intensiveren van de relatie voor een commercieel duurzame lange termijn samenwerking.

 

Neem vandaag nog contact met ons op en wacht niet langer met groeien over de grens!