Trendtour FOODEX Japan ⋆ Export PartnerExport Partner

Trendtour FOODEX Japan

Japan is een van de grotere economieën van de wereld en heeft een sterk ontwikkelde agrarische sector. Echter heeft Japan niet genoeg grond om al haar eigen voedsel te produceren, dus moet het een deel importeren. De Japanse consument is bereid hogere prijzen te betalen voor producten van hoge kwaliteit. Wat betekent dit voor de kansen voor jouw producten op deze markt? Dat ontdekken wij graag op de Trendtour FOODEX Japan van 4-7 maart 2023. 

Wat kan je verwachten?

Met deze Trendtour willen wij jou kennis laten maken op locatie met de nieuwste ontwikkelingen en producten binnen FMGC, Retail en Foodservice. Japan kan erg complex zijn, maar met enige toelichting zeer gestructureerd en toegankelijk. Dit bereiken wij o.a. middels contact met experts en professionals binnen de voedingsmiddelenindustrie. Jij wordt in slechts een aantal dagen meegenomen in een inspirerende reis welke jou inzicht biedt in de markt, de cultuur en het zakendoen met Japanners.

Dit gaan we doen:

De trip vindt plaats van 4 t/m7 maart. Het programma van deze trip is als volgt:

  • 2,5-daagse veldprogramma (zondag, maandag en dinsdagochtend) met expert door Retail & foodservice (kansen verkennen, competitor scan, marketing scan) en natuurlijk een stukje Japanse cultuur
  • Store checks
  • Seminar NL ambassade/ NL KVK & NL
  • Ondernemers in Japan over zakendoen
  • Uitleg over handelshuizen, importeur & distributeur landschap Japan
  • Typisch Japans ontbijt op de vismarkt
  • VIP toegangsticket voor de FOODEX
  • Deelname aan netwerkreceptie NL ambassade
  • En meer!

De kosten

Kosten voor deelname aan de Trendtour zijn slechts €2.500,- excl. reis & verblijf.

Als MKBér heb je de mogelijkheid een subsidievoucher in te zetten waardoor de kosten op €1.000,- uitkomen. Deze voucher is voor NL MKB en vragen we samen met jullie aan. Geen garantie dat die wordt toegewezen, maar meestal gaat dit goed en wordt achteraf de €1.500,- overgeboekt op jullie rekening.

Zodra wij de officiële bevestiging deelname hebben ontvangen zullen wij contact opnemen om jullie hierbij te ondersteunen.

Hierbij meer informatie over de aanvraag: https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/sib/collectieve-activiteit.

Geraakt door de BREXIT?

Heeft jij als Nederlandse ondernemer een directe handelsrelatie met het Verenigd Koninkrijk en ben jij geraakt door Brexit? Dan kan het EU-Handelsprogramma jou ondersteunen bij het verkennen en ontwikkelen van andere kansrijke markten en kunt jij GRATIS deelnemen ex. reis en verblijf.

Is het antwoord op de volgende vragen JA ga dan tot eind 2023 gratis (ex reis en verblijf) mee op deze trendtour:

Vraag 1: Deed jij in 2019 en 2020 het gehele jaar zaken met klanten in het Verenigd Koninkrijk (VK)? *

Vraag 2: Is uw bedrijf zakelijk benadeeld door Brexit, omdat u last heeft (gehad) van handelsbelemmeringen (o.a. douaneregels, verplichte handelscertificaten) of omzetverlies in het VK? *

Ja, ik heb last (gehad) van handelsbelemmeringen én ik ben omzet kwijtgeraakt (minimaal €5.000,-). 

Voor meer informatie verwijzen wij je graag naar de website van de RVO, of neem contact op met Bernice Bockting. 

Aanmelden

Interesse, vragen of aanmelden voor deze Trendtour? Dit kan door een mail te sturen naar [email protected]