Private Label Manufacturers Association ⋆ Export PartnerExport Partner

Private Label Manufacturers Association


Retailers spelen in op de vraag naar ‘betaalbare producten’. Private Label producten nemen de overhand in de schappen en het merkaanbod verdwijnt langzamerhand naar de achtergrond. De PL-markt is nog nooit zo snel gegroeid. Van goedkope alternatieven tot innovatieve premiumlijnen, van voedsel en huishoudelijke producten tot gezondheid en schoonheid. Het is nu het moment om hierop in te spelen. De PLMA Amsterdam brengt jaarlijks alle inkopers uit de Retail tijdens de tweedaagse beurs op 28 en 29 mei 2024 naar de Rai in Amsterdam. 

Waarom is de PLMA zo interessant voor jou?

De populariteit van Private Label is de afgelopen jaren enorm toegenomen, wat heeft geleid tot een ongekend marktaandeel wereldwijd. Private Label maakt nu meer dan 40% uit van alle verkochte producten in zeven Europese landen en voor meer dan 30% in nog eens negen landen in Europa. Duizenden inkopers komen elk jaar naar de PLMA-beurs om Private Label leveranciers en producten te sourcen. 

Wat kun je verwachten van de PLMA?

Afgelopen editie liet zien hoe belangrijk retailers het vinden nieuwe en bestaande leveranciers te ontmoeten. De PLMA is hiervoor het moment voor inkopers. Waar ze normaal het liefst incognito over de beurs lopen, doen ze dat hier niet. De PLMA staat er immers om bekend dat de markt hier samenkomt. Supermarkten, hypermarkten, discounters, drogisterijen en warenhuizen, evenals importeurs en exporteurs, fabrikanten, consultants, verkoopagenten en verpakking- & ontwerpexperts. Hier is iedereen aanwezig. 

Het Nederland paviljoen op de PLMA

Voor het eerst sinds het ontstaan van de PLMA Amsterdam zal er een Nederland Paviljoen zijn. Als gevestigde naam, of nieuwe naam zeker weten dat je opvalt in de massa? Dan biedt het Nederland Paviljoen een uitkomst. Voor een aantal Nederlandse bedrijven is er ruimte gereserveerd in hal 8 van de Rai. Waar wachtlijsten zijn om bedrijven toe te laten, kun je nu al je plekje bevestigen op ons paviljoen. Dit paviljoen heeft een unieke en opvallende uitstraling waar de retailer niet omheen kan, met voldoende ruimte voor jouw commerciële uiting. Bovenop de uitstekende zichtbaarheid word je door ons van A tot Z ontzorgd, dit zodat je volledig kunt focussen op verkoop en marketing. Je kunt altijd rekenen op:  

 • Strategisch gelegen locatie op de beurs; 
 • Uitstekende zichtbaarheid met een opvallend NL-Paviljoen; 
 • Nederlandse look & feel, maar focus op jouw bedrijf met eigen uitstraling en naamsvermelding; 
 • Met wit opgeleverde wanden;
 • Geen zorgen over registraties bij de beursorganisatie & standbouwer;
 • Gaaf standdesign met luxe afwerking en jouw bedrijfslogo prominent zichtbaar; 
 • Volledig ingerichte stand, voorzien van alle gemakken (tafels, stoelen e.d.); 
 • Uitgebreide netwerkmogelijkheden; 
 • Een enthousiast Export Partner team op locatie (alle beursdagen); 
 • En nog veel meer (behalve onvoorziene kosten). 

Aanmelden voor het NL Paviljoen

Wij bieden twee formules aan: 

 1. Een eigen stand van minimaal 9m² en uit te breiden met stappen van 3m² (tot een max van 36m²). Deze stands kunnen gereserveerd worden tegen een m² prijs van € n.n.b.
 2. Een desk + paneel op de lounge (ongeveer 4m²) met een gezamenlijke overleg ruimte en opslagruimte. Deze plekken kunnen gereserveerd worden voor een vaste prijs van € n.n.b.  

Daarnaast betaal je eenmalig de registratiekosten van €795,- en verplichte lidmaatschap kosten vanuit de PLMA organisatie van €1.500,- per jaar (of éénmalig €2.500,-). Wat krijg je hiervoor: General Information | PLMA (plmainternational.com) 

Bedragen zijn excl. BTW en reis- en verblijfskosten. Meld je aan of plan vrijblijvend een adviesgesprek in met één van onze experts Daan Busscher of Joep van den Akker. Je kunt contact met hen opnemen via onderstaande gegevens:    

E: [email protected] | T: +31 (0)6 – 24 16 90 17 | E: [email protected] | T: +31 (0) 30 29 36 475