Handelsmissie F&B | Vietnam ⋆ Export PartnerExport Partner

Handelsmissie F&B | Vietnam

De Vietnamese markt ontwikkeld zich razendsnel. Het consumenten gedrag veranderd en de vraag naar westerse producten stijgt. Wat dit expliciet betekend voor u als Nederlandse onderneming gaan wij ontdekken middels deze handelsmissie. Benieuwd of uw producten aansluiten bij de ontwikkelingen in Vietnam? Nieuwsgierig naar hoe de distributie er aan toe gaat? Altijd al willen weten welke producten er in de supermarkten? Schrijf je nu in voor deze handelsmissie van 28 juni t/m 1 juli 2022.

Het doel van deze handelsmissie is om u als bedrijf kennis te laten maken met de Vietnamese voedingsmiddelenindustrie en de gehele distributieketen. Op dit moment exporteren nog maar weinig westerse bedrijven hun producten terwijl de vraag naar dit soort producten sterk aan het toenemen is. Dit bied kansen voor Nederlandse voedingsproducten en handelshuizen.

DE VIETNAMESE F&B MARKT

Uit onderzoek van de Britse Kamer van Koophandel (2020), is naar voren gekomen dat Vietnam het op twee na snelst groeiende land in Azië is, wat voedseluitgaven betreft. Daarnaast wordt 35% van de maandelijkse bestedingen gedaan binnen de F&B sector. Dit zal naar verwachting allen nog maar stijgen. Wanneer er gekeken wordt naar trends en ontwikkelingen bij de consument, zien we dat lunch en diner worden gezien als de belangrijkste maaltijden, waar een tussentijdse snack zeker niet mag ontbreken. Een interessante ontwikkeling is ook duidelijk zichtbaar in het feit dat kwaliteit van producten van groter belang is dan gemak, in relatie tot voeding.

Het onderzoek heeft aangetoond dat 75% van de ondervraagde bereid is meer geld te besteden aan kwalitatief goede producten en dat +70% aangeeft de voorkeur te geven aan een gevarieerd eetpatroon. Maar wat betekend dit voor u als producent en/of exporteur? Dit hopen wij te ontdekken tijdens onze bezoeken aan distributeurs, groothandels en de Vietnamese Retail.

HET PROGRAMMA

Tijdens de missie lopen wij door de gehele distributieketen van voedingsmiddelen producten. Elke dag staat in het teken van een schakel in deze keten. Zo ontmoeten wij dinsdag 28 juni de Vietnamese importeurs en distributeurs. Op woensdag 29 juni ontmoeten wij de groothandels en maken wij kennis met de gastronomie. Donderdag 30 juni staat in het teken van Retail en hopen wij o.a. een bezoek te brengen aan het hoofdkantoor van de grootste supermarktketen van Vietnam (Saigon Co.op). Los van het officiële programma, willen wij op vrijdag de mogelijkheid te bieden om in contact te komen met Nederlandse ondernemers welke al actief zijn in Vietnam en met hen het gesprek aan te gaan en van hen te leren. Kortom belangrijke facetten van deze missie zijn:

  • Kennissessies over de distributie, groothandels, gastronomie, en Retail;
  • Bezoeken aan verschillende importeurs, distributeurs, groothandels en supermarkten/convenience stores;
  • Evenement bij de grootste brouwerij van Heineken in Azië (in samenwerking met EuroCham Vietnam) met o.a. Europese als Vietnamese stakeholders;
  • Netwerk evenement met mogelijkheid voor 1-op-1 gesprekken;
  • Street Food Tour, met gids in Ho Chi Minh. Thema: sustainability in Foodservice
  • Culturele tour door Ho Chi Minh, met gids. Thema: Vietnamese consumenten- en bestedingscultuur.

Nieuwsgierig naar het uitgebreide conceptprogramma? Download de flyer hier: Handelsmissie F&B Vietnam – Flyer (NL)

VOOR WIE

Voor Nederlandse bedrijven actief in de voedingsmiddelen sector.

KOSTEN

De kosten om deel te nemen aan deze handelsmissie bedragen €1.500 bij toezegging van de RVO missievoucher, anders €3.000. Dit is exclusief reis- en verblijfkosten.

MEER WETEN EN AANMELDEN

Enthousiast en wilt u deelnemen of meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met Wilco Boer. Wilco is mobiel te bereiken op +316 46 32 60 23 of per mail: [email protected].

Organisatie:
Deze handelsmissie is onderdeel van de Roadshow Vietnam 2022 welke tot stand is gekomen in samenwerking met de Nederlandse Ambassade in Vietnam, Dutch Business Association Vietnam en Export Partner.