FOODEX Japan ⋆ Export PartnerExport Partner

FOODEX Japan


De Japanse economie bevindt zich in een fase van transformatie, een fase waarin grote kansen liggen voor Nederlandse ondernemers. Ook de enorme voedsel- en drankenindustrie in Japan maakt een periode van snelle groei door en de vraag naar buitenlandse producten en innovaties ter ondersteuning hiervan is ongekend. Ben je klaar om deze kans te benutten? Zorg er dan voor dat je erbij bent van 5 tot en met 8 maart 2024 op de FOODEX Beurs in Japan! 

Waarom is Japan zo interessant voor jou?

Japan staat bekend om zijn waardering voor kwaliteit en unieke smaken, waardoor er veel kansen zijn voor Nederlandse voedsel- en drankbedrijven. De groeiende trend naar gezondheidsbewustzijn en duurzaamheid in Japan heeft geleid tot een toenemende vraag naar innovatieve, gezondere voedingsmiddelen, zoals biologische producten en alternatieve proteïnen. Bovendien biedt de volwassen Japanse economie kansen voor Nederlandse ondernemers om te profiteren van het brede scala aan segmenten in de voedsel- en drankindustrie. 

Wat kun je verwachten van de FOODEX?

De FOODEX Japan is sinds jaar en dag de belangrijkste voedingsmiddelen beurs voor de Japanse markt. Inkopers van handelshuizen & groothandels, hotel- en restaurantketens en retailers als AEON, Costco, 7-Eleven en Rakuten komen in de Tokyo Big Sight in Tokio samen om uw producten te scouten voor de Japanse markt. De 49e editie van de FOODEX Japan brengt 2500+ standhouders, 80000 bezoekers uit ruim 60 verschillende landen samen. De sectoren lopen uiteen van groente en fruit, tot (alcoholische) dranken en alles daartussen. Vier dagen lang staat Tokio in het teken van voedingsmiddelen die onder andere Nederland te bieden heeft aan de Japanse consument. Inkopers lopen rond om hun assortimentslijst uit te breiden en nieuwe kennis op te doen. Japan, met zijn waardering voor kwaliteit en innovatie, biedt unieke kansen voor de Nederlandse F&B-export. Verminderde handelsbarrières en een groeiende vraag naar gezonde, duurzame producten maken het tot een toplocatie voor Nederlandse F&B-bedrijven die willen uitbreiden. 

Het Nederland paviljoen op de FOODEX

Om jouw producten goed op te laten vallen tijdens deze beurs organiseren wij het wereldwijd bekende Nederland Paviljoen. Dit paviljoen heeft een unieke en opvallende uitstraling waar de bezoeker niet omheen kan, met voldoende ruimte voor jouw commerciële uiting. Boven op de uitstekende zichtbaarheid word je door ons van A tot Z ontzorgd, dit zodat je volledig de focus kunt leggen op verkoop en marketing. Je kunt altijd rekenen op:  

  • Een toplocatie op de beurs; 
  • Uitstekende zichtbaarheid met een opvallend NL-Paviljoen; 
  • Nederlandse look & feel, maar focus op jouw bedrijf met eigen uitstraling en naamsvermelding; 
  • Met wit opgeleverde wanden;
  • Geen zorgen over registraties bij de beursorganisatie & standbouwer;
  • Gaaf standdesign met luxe afwerking en jouw bedrijfslogo prominent zichtbaar; 
  • Volledig ingerichte stand, voorzien van alle gemakken (tafels, stoelen e.d.); 
  • Uitgebreide netwerkmogelijkheden; 
  • Een enthousiast Export Partner team op locatie (alle beursdagen); 
  • En nog veel meer (behalve onvoorziene kosten). 

Aanmelden voor het NL Paviljoen

Een all-in-pakket op de FOODEX bieden wij jou aan voor €985,- per vierkante meter. Daarnaast betaalt je eenmalig de registratiekosten van €795,- Bedragen zijn excl. BTW en reis- en verblijfskosten.  

Registratie is open tot en met 1 december 2023. Meld je aan of plan vrijblijvend een adviesgesprek in met één van onze experts Daan Busscher of Joep van den Akker, ze zijn te contacten via onderstaande gegevens:  

E: [email protected] | T: +31 (0)6 – 24 16 90 17 | E: [email protected] | T: +31 (0) 30 29 36 475